Op zaterdag 24 augustus bracht fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer Bram van Ojik een werkbezoek aan NDSM Energie. Van Ojik werd bij dit lunchbezoek, dat deel uitmaakt van een landelijke tour langs enkele duurzame initiatieven, vergezeld door een delegatie nationale en lokale GroenLinks-prominenten.

Nadat iedereen welkom werd geheten door Martijn Pater, voorzitter van NDSM Energie, vertelde wethouder Kees Diepeveen over de levendige geschiedenis van de NDSM-werf en de transitie die het terrein de laatste decennia heeft doorgemaakt. Vervolgens legde Joan Kramer, lid van het eerste uur, uit hoe de geheel energie-autarkische geWoonboot werkt.

Tot slot maakte Martijn Pater de gasten bekend met de kracht van een coöperatie en de ambitieuze toekomstplannen van NDSM Energie en gaf bovendien helder aan op welke wijze lokale en nationale overheden deze ontwikkelingen kunnen faciliteren. Al met al was het een zeer geslaagde en inspirerende middag die bevestigt dat NDSM Energie op de juiste weg is om energie opgewekt aan het IJ mogelijk te maken.

2ek

2k2

2k3