Wil jij meebouwen aan het succes van dé Amsterdamse energiecoöperatie voor bedrijven? Gaat jouw hart sneller kloppen van het sluiten van mooie duurzame deals? Ben jij een commercieel talent met een duurzame missie? Neem dan direct contact op met NDSM Energie!

Interesse?

Reageer uiterlijk 5 november door je CV en een korte motivatie naar Martijn Pater te sturen: martijn@ndsmenergie.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Keijen van Eijk via keijen@ndsmenergie.nl of 06-42166658.

Download de vacature hier als PDF-bestand: 1810 Profiel Salesvacature NDSM.

Wie zoeken wij?

Voor een volgende fase in onze ontwikkeling zoeken wij per direct een bevlogen commercieel talent om proactief vorm te geven aan de B2B sales-activiteiten van NDSM Energie op het gebied van energielevering. De kansen zijn legio en de noodzaak is hoog om de energietransitie te versnellen. 

 

 • Je woont in Amsterdam of directe omgeving
 • Je bent communicatief sterk  en hebt een prettige en enthousiaste persoonlijkheid
 • Je hebt een winnaarsmentaliteit: je bent positief, doelgericht en krijgt dingen voor elkaar
 • Je hebt een proactieve, creatieve en ondernemende mentaliteit
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van Nederland
 • Je hebt affiniteit met commercie, communicatie en sales
 • Kennis, ervaring en een netwerk in de Nederlandse (zakelijke) energiemarkt is een pré
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar gedurende tenminste 6 maanden

Wat ga je doen?

 • Samen met de manager projectbureau, experts van onze partner Eneco en het bestuur van NDSM Energie draag je bij aan onze missie om de lokale energietransitie te versnellen;
 • Je zorgt voor de outbound sales van groene stroom voor zakelijke afnemers online, telefonisch en deur-tot-deur, samen met het team van Eneco; halen van verkooptargets voor stroom verkoop, tegen een incentive;
 • Je onderhoudt relaties en bouwt verder aan ons netwerk van lokale bedrijven en andere stakeholders.
 • Je denkt en voert zelfstandig acties uit om maximale resultaten te behalen, waarbij je zowel oog voor de relatie als voor het resultaat behoudt.
 • Je neemt pro-actief contact op met (potentiële) klanten.
 • Je zorgt voor een accurate en goede verwerking van nieuwe klanten

Wat bieden wij?

Deze functie zal in ieder geval 2 dagen per week bedragen, meer is in overleg ook mogelijk. Daarvoor bieden wij je naast een uurvergoeding en de mogelijkheid om extra te verdienen door middel van bonusmodellen, een stevige uitbreiding van je netwerk, ervaring in de innovatieve wereld van de energietransitie en een werkplek in een iconisch kantoor op de NDSM-Werf. Je gaat aan de slag op basis van een overeenkomst van opdracht.

Over NDSM Energie

NDSM Energie is een coöperatie van Amsterdamse bedrijven. De doelstelling van de coöperatie is het zelfvoorzienend maken van de NDSM-werf in 2030. Circa 60 leden zetten zich individueel én samen in voor een duurzame stad. Leden van de coöperatie zijn grote bedrijven als HEMA, FEBO, Damen Shiprepair, Red Bull en Viacom/MTV, maar ook horeca als Pllek, Noorderlicht, Botel en Hilton Double Tree Hotel, festivals en zelfstandige kunstenaars.

De focus van NDSM Energie is het zelf opwekken van elektriciteit middels windturbines en zonnepanelen. Daarvoor is het al langdurig betrokken in projecten die naar verwachting vanaf 2019 gerealiseerd kunnen gaan worden. Daarnaast verkoopt NDSM Energie groene stroom. NDSM Energie is een inspiratiebron, verbinder en aanjager van de energietransitie.

De coöperatie is opgericht in 2013, en heeft een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. Het houdt kantoor in de monumentale NDSM-loods in Amsterdam-Noord.

De strategische partner van NDSM Energie is Eneco, het grootste groene energiebedrijf van Nederland. NDSM Energie heeft een sterke band met de Gemeente Amsterdam (politici, ambtenaren, beleid). Deze relatie is in de afgelopen jaren zorgvuldig opgebouwd.

De coöperatie komt in een tweede fase van haar bestaan terecht. De eerste 4 jaren stonden in het teken van starten en groeien en het opbouwen van een sterk en herkenbaar merk. De volgende fase die nu aanbreekt staat in het teken van verwezenlijking van haar doelstellingen, het genereren van inkomsten en het professionaliseren van de organisatie. De levering van schone energie vormt daarin een belangrijke pijler. NDSM Energie gaat exclusief windenergie uit de Amsterdamse haven aan zakelijke afnemers in Amsterdam aanbieden en straks natuurlijk uit ons eigen zonne- en windpark.

Om deze fase te begeleiden zijn wij op zoek naar een Sales Manager. In deze functie kan je proactief vorm geven aan de activiteiten van NDSM Energie op het gebied van energielevering.