Wil jij meebouwen aan het succes van dé Amsterdamse energiecoöperatie voor bedrijven? Ben jij een commercieel talent met een duurzame missie? Dan is NDSM Energie op zoek naar jou!

Over NDSM Energie

NDSM Energie is sinds 2013 actief met het verduurzamen van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord en is dé Amsterdamse energiecoöperatie voor bedrijven. Wij zijn een coöperatie van circa 60 bedrijven op en rond de NDSM-Werf in Amsterdam-Noord. Leden van de coöperatie zijn grote bedrijven als HEMA, FEBO, BAM, Damen Shiprepair, Red Bull en Viacom/MTV, maar ook horeca als Pllek, Noorderlicht, Botel en Hilton Double Tree Hotel, reclamebureau’s, festivals en zelfstandige kunstenaars. De Coöperatie heeft 6 bestuursleden, een betaalde manager van het Projectbureau , die regelmatig ondersteund wordt door stagiairs.

Onze missie is het verduurzamen van dit bedrijventerrein en zo een voorbeeld te vormen voor andere bedrijventerreinen. Dat doen we onder andere door het ontplooien van activiteiten op het gebied van duurzame opwek, levering en verbruik van energie. Zo zijn we initiatiefnemer van een te ontwikkelen windpark aan de Ring/A-10. Daarnaast zijn we ook actief in de ontwikkeling van zonne-energie, een kleinschalige lokale circulaire economie rondom organisch bedrijfsafval en elektrisch rijden. Sinds 2017 is duurzaam energiebedrijf Eneco partner geworden van NDSM Energie. Vanuit dat partnership is NDSM Energie ook actief op het gebied van levering van energie uit duurzame bronnen aan zakelijke afnemers. Naar verwachting zal in 2018 ook gestart worden met levering aan consumenten.

De coöperatie komt in een tweede fase van haar bestaan terecht. De eerste 4 jaren stonden in het teken van starten en groeien en het opbouwen van een sterk en herkenbaar merk. De volgende fase die nu aanbreekt staat in het teken van verwezenlijking van haar doelstellingen, het genereren van inkomsten en het professionaliseren van de organisatie. Zakelijke levering vormt daarin een belangrijke pijler.

Om deze fase te begeleiden zijn wij op zoek naar een Sales Manager (0,2 FTE). In deze functie kan je proactief vorm geven aan de activiteiten van NDSM Energie op het gebied van energielevering.

Wat ga je doen?

 • Samen met de manager projectbureau, experts van onze partner Eneco en het bestuur van NDSM Energie draag je bij aan onze missie om de lokale energietransitie te versnellen;
 • Je onderhoudt relaties onderhouden en bouwt verder aan ons netwerk van lokale bedrijven en andere stakeholders.
 • Je denkt en voert zelfstandig acties uit om maximale resultaten te behalen, waarbij je zowel oog voor de relatie als voor het resultaat behoudt.
 • Je neemt pro-actief contact op met (potentiële) klanten.
 • Je zorgt voor een accurate en goede verwerking van nieuwe klanten

Wie zoeken wij?

 • Je woont in Amsterdam of directe omgeving
 • Je bent communicatief sterk  en hebt een prettige en enthousiaste persoonlijkheid
 • Je hebt een winnaarsmentaliteit: je bent positief, doelgericht en krijgt dingen voor elkaar
 • Je hebt een proactieve, creatieve en ondernemende mentaliteit
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van Nederland
 • Je hebt affiniteit met commercie, communicatie en sales
 • Kennis, ervaring en een netwerk in de Nederlandse (zakelijke) energiemarkt is een pré
 • Je bent 16 uur per week beschikbaar gedurende tenminste 6 maanden

Wat bieden wij?

Deze functie zal 1 á 2 dagen per week bedragen. Daarvoor bieden wij je naast een salaris en de mogelijkheid om extra te verdienen door middel van bonusmodellen,  een stevige uitbreiding van je netwerk, ervaring in de innovatieve wereld van de energietransitie en een werkplek in een iconisch kantoor op de NDSM-Werf.

De procedure

De kandidaten kunnen zich melden bij het bestuur of het projectbureau van NDSM Energie. Er zal een kennismakingsgesprek worden gevoerd. Na intern overleg word je op de hoogte gebracht van ons besluit.

Martijn Pater, voorzitter NDSM Energie – martijn@ndsmenergie.nl
Keijen van Eijk, manager projectbureau – keijen@ndsmenergie.nl