Schermafbeelding 2015-11-02 om 12.23.33De komende maand reist Marjan Minnesma, directeur klimaatorganisatie Urgenda, te voet naar de klimaattop in Parijs. Iedere avond ontvangt ze tijdens een “Walkshow” inspirerende gasten en wordt  het klimaatprobleem vanuit verschillende hoeken belicht. Vanavond te gast: Martijn Pater, voorzitter NDSM Energie.

Met The Climate Miles vraagt Urgenda aandacht voor de actie die nodig is om klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties.

Van 1 tot 29 november loopt Urgenda directeur Marjan Minnesma 580 kilometer van Utrecht naar Parijs, waar de Klimaattop plaatsvindt. Elke dag wandelt er een speciale gast met haar mee en laten ze een nieuwe Milestone achter met een boodschap.

“Met deze tocht willen we in ieder geval een signaal van urgentie afgeven aan de onderhandelaars op de klimaattop”

Tijdens de klimaattop zullen regeringsleiders van over de hele wereld onderhandelen over het nieuwe klimaatverdrag, dat in 2020 ingaat en dat de wereldwijde temperatuurstijging tot maximaal 2 graden Celsius moet terugdringen.

Minnesma zal iedere avond het gesprek aangaan met inspirerende gasten tijdens een “Walkshow”, welke zal worden uitgezonden op www.urgenda.tv. Vanavond is het onderwerp coöperaties en de groei van decentraal georganiseerde duurzaamheidsprojecten. De voorzitter van NDSM Energie, Martijn Pater, is hierbij te gast om te vertellen over het NDSM Windpark en de coöperatie. Andere gasten zijn o.a. Reinier van den Berg (meteoroloog en weerman), Brendan de Graaf (DE Unie) en Rolf Steenwinkel (Amsterdam Energie).

Bekijk hieronder het interview terug of lees het artikel over the Climate Miles op NOS via: http://nos.nl/artikel/2066376-te-voet-naar-de-klimaattop-in-parijs.html