Op 10 oktober 2012, de Dag van de Duurzaamheid, heeft NDSM energie voor het eerst zijn plannen bekend gemaakt aan de buitenwereld. Ook de website www.ndsmenergie.nl ging op diezelfde dag van start. Deze coöperatieve vereniging is een lokaal energiebedrijf met als doelstelling om de NDSM werf duurzamer maken. New Energy Docks organiseerde de Dag van de Duurzaamheid in Amsterdam Noord en mensen die interesse hadden in NDSM energie, konden een kijkje nemen.

“Een hele bijzondere dag vandaag. NDSM Energie is live! Samen met andere
bedrijven op de werf gaan we zelf energie opwekken met wind en zon.”
— Martijn Pater (@MartijnPater)

Rondom een gigantisch ei van Wij Krijgen Kippen werden er heerlijke hardgekookte eieren uitgedeeld om op symbolische wijze de geboorte van NDSM energie te vieren. Het doel van NDSM energie is om de energie die op de werf verbruikt wordt ook zelf op te wekken en op een duurzame manier in te zetten. Als concreet doel gaat NDSM energie met windmolens en zonnepanelen zelf de elektriciteit opwekken die NDSM gezamenlijk verbruikt. Alle ondernemers op de NDSM-werf kunnen lid worden van de coöperatie, dus van Noorderlicht tot aan de ring. NDSM energie heeft al een ‘Green Deal’ gekregen van de Rijksoverheid, die hiermee het initiatief steunt. Stichting NDSM-werf is founding-partner en gelooft sterk in het plan! Samen staan we sterk.
Naast de coöperatieve vereniging stond het vol met kraampjes van nieuwe duurzame ideeën. De toekomst van de duurzaamheid was met veel enthousiasme aanwezig: van houten telefoonhoesjes tot energiemeters. Het belooft een duurzame toekomst te worden!