28 augustus 2020Comments are off for this post.

Vacature manager projectbureau / directeur NDSM Energie 0,5 fte

Wil jij meebouwen aan het succes van dé Amsterdamse energiecoöperatie voor bedrijven? Werk jij graag aan het verduurzamen van de stad Amsterdam? En ben jij een ondernemende spin in het web die graag meewerkt aan het ontwikkelen van het eerste coöperatieve windpark in Amsterdam? Dan is NDSM Energie op zoek naar jou!

Over NDSM Energie

NDSM Energie is dé energiecoöperatie voor en door ondernemers. Onze missie: maak van Amsterdam de meest duurzame en innovatieve stad van Nederland. Hoe? Door zelf duurzame energie op te wekken en te leveren aan het bedrijfsleven in Amsterdam. En coalities te smeden met ondernemers die voorop willen lopen in de transformatie naar een duurzame samenleving.

Onze doelgroep: Amsterdamse ondernemers die zich verantwoordelijk voelen voor en bij willen dragen aan een klimaat neutrale stad voor 2050. Circa 50 leden zetten zich al individueel én samen in voor een duurzame stad. Leden van de coöperatie zijn grote bedrijven als HEMA, FEBO, Damen Shiprepair en Viacom/MTV, maar ook horeca als Pllek, Noorderlicht en Hilton Double Tree Hotel, festivals en zelfstandige kunstenaars.

De focus van NDSM Energie is het zelf lokaal opwekken van elektriciteit middels windturbines en zonnepanelen. Zo is NDSM Energie initiatiefnemer van een te realiseren windpark aan de Noorder IJplas dat naar verwachting in 2023 gerealiseerd zal worden. Daarnaast zet de coöperatie zich in voor zon op daken bij het bedrijfsleven in Amsterdam-Noord en is het betrokken bij de plannen voor een drijvend zonnepark op de Noorder IJplas. Daarnaast verkoopt NDSM Energie groene stroom. NDSM Energie is een inspiratiebron, verbinder en aanjager van de energietransitie.

De coöperatie is opgericht in 2013, en heeft een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. NDSM Energie heeft een sterke band met de Gemeente Amsterdam (politici, ambtenaren, beleid), die zich vertaalt in een intentieverklaring van wethouder Van Doorninck voor de bouw van een windpark aan de Noorder IJplas. Deze relatie is in de afgelopen jaren zorgvuldig opgebouwd.

Wat ga je doen?

Als Directeur van NDSM Energie ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan activiteiten, gericht op zowel marketing en management van het bureau als het ontwikkelen van een windpark aan de Noorder IJplas. Tegelijkertijd vervul je een sleutelrol bij het professionaliseren van de organisatie en NDSM Energie klaar te maken voor de toekomst. Zodra de opwek van windenergie aan de Noorder IJplas gerealiseerd is zal er voor vele jaren werk zijn voor een groter team.

Project-ontwikkeling en -management: Samen met de burgercoöperatie Amsterdam Wind heeft NDSM Energie afgelopen zomer een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Amsterdam voor het ontwikkelen van een windpark bij de Noorder IJplas. Als onderdeel van een vierkoppig project-team werk je aan de ontwikkeling van het windpark. De plannen zijn vergevorderd en de komende maanden worden het participatietraject, omgevingsmanagement, ruimtelijke onderzoeken en de businesscase samen met de burgercoöperaties verder ingevuld. Naar verwachting start het formele vergunningstraject begin 2021.

Operationeel: runnen van projectbureau op basis van doelen, strategieën en resultaten; ondersteunen van bestuur; opstellen van jaarplanning; monitoren en periodiek rapporteren voortgang aan bestuur en leden; bijhouden van financiële administratie; organiseren van events en vergaderingen; aansturen van externen (en in de toekomst ook medewerkers), samenwerken met andere coöperaties;

Communicatie, Marketing, PR: ledenwerving; vertegenwoordigen coöperatie richting leden, stakeholders, politici, pers en derden en op events; opstellen relevante nieuwsberichten op website; uitsturen nieuwsbrieven en bijhouden social media;
Sales: verkopen van groene stroom aan zakelijke afnemers; halen van verkooptargets voor stroom verkoop, tegen een incentive;

Wie zoeken wij?

  • Voor een volgende fase in onze ontwikkeling zoekt NDSM Energie per direct een bevlogen aanpakker die ca. 2-3 dagen per week de coöperatie vol energie verder laat groeien. De kansen zijn legio en de noodzaak is hoog om de energietransitie te versnellen. Naast een grote zelfstandige drive beschik je over:
  • Een afgeronde academische opleiding
  • Affiniteit met duurzaamheid & energie en aantoonbare ervaring (>2 jaar) met projectontwikkeling en -management van wind- of zonne-energie is een pre
  • Flexibiliteit: je zult regelmatig bezig zijn met uiteenlopende werkzaamheden en nieuwe onderwerpen en snel moeten schakelen
  • Een proactieve, creatieve en ondernemende mentaliteit
  • Sociaal vaardig en representatief: het onderhouden en uitbouwen van de relatie met leden, klanten, de Gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland en derde partijen die meebouwen aan het windpark is cruciaal.
  • Zowel mondeling als schriftelijk uitstekende communicatieve vaardigheden

Wat bieden wij?

  • Een unieke kans om het verschil te maken in het hart van energietransitie door mee te werken aan het eerste windpark in Amsterdam ontwikkeld door Amsterdamse ondernemers.
  • Toegang tot een uitgebreid en zorgvuldig opgebouwd netwerk van lokale ondernemers, politici, bestuurders en andere stakeholders. Je gaat aan de slag als medewerker van het Projectbureau op basis van een overeenkomst van opdracht.
  • Je vergoeding is afhankelijk van je ervaring en het aantal dagen/uren dat je werkzaam bent voor de coöperatie.

Planning

Op basis van CV en motivatie zal een selectie van de kandidaten gemaakt worden. De geselecteerde kandidaten zullen een eerste gesprek (30 min.) voeren op vrijdag 18 en maandag 21 september met twee leden van het bestuur van NDSM Energie. Dit gesprek zal via Google Hangouts plaatsvinden. Vervolgens wordt een tweede ronde ingepland op woensdag 23 en vrijdag 25 september. De beoogde startdatum is 1 oktober 2020

Interesse? Reageer uiterlijk 11 september door je CV en een korte motivatie Julie van Traa te sturen: julievantraa@gmail.com. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Keijen van Eijk via keijen@ndsmenergie.nl of telefonisch: 06 – 42 16 66 58.

9 juli 2020Geen reacties

NDSM Energie, Amsterdam Wind en gemeente Amsterdam ondertekenen overeenkomst voor windmolens Noorder IJplas

Trots melden we dat we vandaag een grote mijlpaal hebben bereikt en een belangrijke stap hebben gezet in de ontwikkeling van het windpark bij de Noorder IJplas. Vandaag hebben NDSM Energie en de burgercoöperaties verenigd in Amsterdam Wind met de gemeente Amsterdam een intentieovereenkomst getekend om windmolens te gaan ontwikkelen.

Read more

14 januari 2020Geen reacties

NDSM Energie wederom in het nieuws van AT5

In navolging van het item voor de Provinciale Verkiezingen in maart maakte AT5 opnieuw een item over de beoogde windmolens aan de Noorder IJplas.

Read more

14 januari 2020Geen reacties

Groen licht voor windenergie in Amsterdam!

Het nieuwe coalitieakkoord van Noord-Holland al gelezen? Wij zijn opgewekt. De vlaggen kunnen worden afgestoft om binnenkort gehesen te worden. Gisteren (woensdag 13 juni) presenteerden GroenLinks, VVD, D66 en PvdA hun coalitieakkoord voor de periode van 2019-2023. Noord-Holland breekt met het verleden en gaat meer ruimte bieden aan windmolens en innovatieve projecten waar de opwek van zonne- en windenergie wordt gecombineerd.

Read more
logo_ndsmenergie_main

opgewekt aan het IJ