Waarom NDSM Energie?

Van Noorderlicht tot aan de ring, alle ondernemingen op de NDSM-Werf kunnen lid worden van de coöperatie. Dat zijn zo’n 400 bedrijven. Naast de 400+ ondernemers in dit gebied zijn ook ondernemers uit de rest van Amsterdam van harte welkom om zich aan te sluiten.De coöperatie is bedoeld om een gedeelde ambitie te bundelen en om waarde te creëren. Lid worden van NDSM Energie betekent onderdeel worden van een groep bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzame werf. Dankzij het coöperatieve model kunnen we met een relatief kleine inleg van alle bedrijven, grote duurzame projecten verwezenlijken! Lees hier meer over ons huidige project.

Ben je een bewoner van Amsterdam en zou je je ook graag aansluiten bij een energie coöperatie? In Amsterdam zijn er verschillende bewoners coöperaties. Via deze coöperaties kun je ook mee investeren of stroomafnemen van ons windproject! Dit zijn Onze Energie, Windvogel, Zuiderlicht en Amsterdam Energie!

We zijn er trots op een erg gevarieerd ledenbestand te hebben. Momenteel hebben we meer dan 60 leden. Er zijn zelfstandig ondernemers lid, maar ook grote bedrijven met honderden werknemers. Bij het tabblad Leden kun je vinden wie onze leden zijn.
Voor het inschrijfgeld krijg je aandelen in de coöperatie en een officieel lidmaatschap. Leden hebben stemrecht in de algemene ledenvergadering: elk lid heeft één stem. Daarnaast kun je deelnemen in projecten van de coöperatie en op deze manier kun je geld verdienen aan duurzaamheid.

Op het moment dat de coöperatie besluit om te investeren in bijvoorbeeld windmolens dan kan een lid daarin participeren. Dat kan simpelweg door geld te ‘lenen’ aan een opgestart project en een rendement te ontvangen. Dat ligt normaal gesproken wat hoger dan wat je zou krijgen bij een bank. We kunnen ook als leden zelf ontwikkelen. Dan is er wat meer risico, maar ook meer rendement. Als lid kan je bijvoorbeeld het bedrag inleggen wat je nu jaarlijks betaalt aan stroom. Als alle 400 ondernemers dat doen hebben we bijvoorbeeld 3 windmolens. Die wekken evenveel stroom op als we totaal verbruiken op de werf. NDSM Energie is een kans om duurzaam te investeren met een rendement!

De coöperatie heeft middelen nodig om iets te kunnen bereiken. Van het lidmaatschap worden kosten voor organisatie, marketing, netwerken en onderzoek betaald. Het bestuur werkt onbezoldigd.

Zelfstandig ondernemer : Eenmalig 50 euro, daarna jaarlijks 20 euro
Tot 10 werknemers: Eenmalig 250 euro, daarna jaarlijks 200 euro
Tot 100 werknemers: Eenmalig 1.000 euro, daarna jaarlijks 400 euro
Tot 1000 werknemers: Eenmalig 2.000 euro, daarna jaarlijks 1200 euro
Oprichtend lid: Eenmalig 10.000 euro, daarna afhankelijk van het aantal werknemers

Hiernaast kun je natuurlijk zelf beslissen of je mee wilt investeren in onze projecten en/of dat je in de toekomst de lokaal geproduceerde, duurzame stroom van de NDSM werf wilt afnemen.

NDSM Energie heeft nu nog geen eigen energie bronnen, maar we leveren wel groene energie aan de zakelijke markt! Dat betekent elektriciteit uit Nederlandse windparken en groen gas tegen een scherpe prijs. En straks als de windmolens er staan heb jij met jouw bedrijf als eerste windstroom van de NDSM-Werf. Meer weten of een afspraak maken voor een aanbod op maat, ga naar ndsmenergie.nl/energielevering
NDSM Energie is een democratische organisatie die door de leden wordt gecontroleerd. Twee keer per jaar wordt er een Algemene Leden Vergadering georganiseerd, waarin de leden actief kunnen participeren in het uitstippelen van het beleid en in het nemen van beslissingen. Mocht er voor de ALV een belangrijke beslissing moeten worden genomen, dan wordt er een spoed overleg gepland.

Het bestuur wordt democratisch gekozen en vertegenwoordigd de leden bij de dagelijkse beslissingen binnen de coöperatie.

Meer weten? Bekijk hieronder de flyer of lees meer.

Flyer
Lees Meer

Leden over NDSM Energie

Hans Coebergh (Prudentia Vastgoed): “Wij hopen dat de werf in de komende jaren de weg naar volledige zelfredzaamheid op het gebied van energieverbruik zal volbrengen.”
Hans Coebergh (Prudentia Vastgoed)
Peter Ruwhof (Greenpeace Nederland): ‘Wat we gebruiken moet duurzaam opgewekt zijn en liefst ook lokaal opgewekt. Daarom zijn wij lid geworden van NDSM-energie.’
Peter Ruwhof (Greenpeace Nederland)
Jaap Barendrecht (Ikedia): “Idealiter zou ik zo weinig mogelijk vervuilende energie gebruiken, en profiteren van de nieuwe mogelijkheden die daar steeds meer voor worden geboden.”
Jaap Barendrecht (Ikedia)
Esther (Woodies aT BerLin): Het waait hier altijd op de NDSM, laten we er goed gebruik van maken!
Esther (Woodies aT BerLin)
Barry Kalshoven (BiZQIT): “Laat NSDM het voorbeeld zijn voor alle gemeenten in Nederland, zodat de duurzaamheid doelstellingen van het kabinet wel waar worden gemaakt!”
Barry Kalshoven (BiZQIT)

Lid worden van NDSM Energie betekent onderdeel zijn van en deelnemen aan een unieke beweging in Nederland: een duurzaam ondernemers collectief met een positief verhaal!

Vul het onderstaande formulier in om lid te worden van NDSM Energie. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst!

Vul het onderstaande formulier in

Bedrijfsnaam
Kvk-nummer
Aantal werknemers
Plaats
Adres
Postcode
Contactpersoon
E-mail
Telefoon

• Ondergetekende is gemachtigd om bovengenoemde onderneming aan te melden als lid van NDSM Energie U.A.
• Ondergetekende onderschrijft de doelstellingen van NDSM Energie U.A.
• Ondergetekende accepteert de voorwaarden van het lidmaatschap zoals vermeld in de statuten van NDSM Energie
• Ondergetekende gaat tot wederopzegging akkoord* met facturering van bedragen behorende bij lidmaatschap:


Maak onderstaand uw keuze voor het gewenste lidmaatschap:


De eenmalige kapitaalstorting wordt omgezet in aandelen met een nominale waarde van €1 per aandeel.
• Het lidmaatschap gaat in wanneer ondergetekende van het bestuur een lidmaatschapscertificaat** ontvangen heeft.


Naam
Functie
Datum
Plaats
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

(*) Opzegging kan geschieden zowel door het lid als door de coöperatie. Zij moet schriftelijk geschieden en is alleen mogelijk tegen het einde van een boekjaar, met inachtneming van een termijn van ten minste twee maanden, onverminderd het elders in deze statuten bepaalde.
(**) Inschrijving in het ledenregister van NDSM Energie.