Door onderstaand formulier in te vullen word je met jouw bedrijf klant-lid van NDSM Energie.

  • Voor het bijzondere tarief van slechts €50,- per jaar wordt jouw bedrijf lid en onderdeel van een unieke beweging in Nederland: een duurzaam ondernemers collectief met een positief verhaal!
  • Daarnaast kun je via NDSM Energie overstappen op HollandseWind® van onze partner Eneco, dat betekent 100% schone energie uit Nederlandse windparken. Je ontvangt een mooi aanbod op maat en wij zorgen voor de rest als je akkoord gaat met de overstap. Zo simpel is het!
  • Veel bedrijven zijn je al voorgegaan en hebben kunnen profiteren van een scherp concurrerend aanbod voor zakelijke energielevering!

Vul het onderstaande formulier en word klant-lid van NDSM Energie. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst!

Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met info@ndsmenergie o.v.v. “klant-lidmaatschap NDSM Energie”, dan nemen we zo snel mogelijk contact op om jouw klant-lidmaatschap in orde te maken.

Bedrijfsnaam
Kvk-nummer
Aantal werknemers
Plaats
Adres
Postcode
Contactpersoon
E-mail
Telefoon
Geschat jaarlijks verbruik stroom in kWh (indien bekend):
Geschat jaarlijks verbruik gas in m3 (indien bekend):

• Ondergetekende is gemachtigd om bovengenoemde onderneming aan te melden als lid van NDSM Energie U.A.
• Ondergetekende onderschrijft de doelstellingen van NDSM Energie U.A.
• Ondergetekende accepteert de voorwaarden van het lidmaatschap zoals vermeld in de statuten van NDSM Energie*
• Ondergetekende gaat tot wederopzegging akkoord** met facturering van bedragen behorende bij lidmaatschap:
Klant-lid. Eenmalig €50, daarna jaarlijks €50.


De eenmalige kapitaalstorting wordt omgezet in aandelen met een nominale waarde van €1 per aandeel.
• Het lidmaatschap gaat in wanneer ondergetekende van het bestuur een lidmaatschapscertificaat*** ontvangen heeft.


Naam
Functie
Datum
Plaats

(*) Het 'regulier lidmaatschap' heeft ten opzichte van het klant-lidmaatschap voorrang bij stroom uit eigen projecten in geval van overinschrijving. Een klant-lidmaatschap kan te allen tijde opgewaardeerd worden tot regulier lidmaatschap.
(**) Opzegging kan geschieden zowel door het lid als door de coöperatie. Zij moet schriftelijk geschieden en is alleen mogelijk tegen het einde van een boekjaar, met inachtneming van een termijn van ten minste twee maanden, onverminderd het elders in deze statuten bepaalde.
(***) Inschrijving in het ledenregister van NDSM Energie.


Waarom NDSM Energie?

Van Noorderlicht tot aan de ring, alle ondernemingen op de NDSM-Werf kunnen lid worden van de coöperatie. Dat zijn zo’n 400 bedrijven. Naast de 400+ ondernemers in dit gebied zijn ook ondernemers uit de rest van Amsterdam van harte welkom om zich aan te sluiten.De coöperatie is bedoeld om een gedeelde ambitie te bundelen en om waarde te creëren. Lid worden van NDSM Energie betekent onderdeel worden van een groep bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzame werf. Dankzij het coöperatieve model kunnen we met een relatief kleine inleg van alle bedrijven, grote duurzame projecten verwezenlijken! Lees hier meer over ons huidige project.

Ben je een bewoner van Amsterdam en zou je je ook graag aansluiten bij een energie coöperatie? In Amsterdam zijn er verschillende bewoners coöperaties. Via deze coöperaties kun je ook mee investeren of stroomafnemen van ons windproject! Dit zijn Onze Energie, Windvogel, Zuiderlicht en Amsterdam Energie!

We zijn er trots op een erg gevarieerd ledenbestand te hebben. Momenteel hebben we meer dan 60 leden. Er zijn zelfstandig ondernemers lid, maar ook grote bedrijven met honderden werknemers. Bekende leden zijn Viacom/Mtv, Hema, Febo, Pllek, Noorderlicht en Damen. Bij het tabblad Leden kun je vinden wie onze leden zijn.
Voor het inschrijfgeld krijg je aandelen in de coöperatie en een officieel lidmaatschap. Leden hebben stemrecht in de algemene ledenvergadering: elk lid heeft één stem. Daarnaast kun je deelnemen in projecten van de coöperatie en op deze manier kun je geld verdienen aan duurzaamheid.

Op het moment dat de coöperatie besluit om te investeren in bijvoorbeeld windmolens dan kan een lid daarin participeren. Dat kan simpelweg door geld te ‘lenen’ aan een opgestart project en een rendement te ontvangen. Dat ligt normaal gesproken wat hoger dan wat je zou krijgen bij een bank. We kunnen ook als leden zelf ontwikkelen. Dan is er wat meer risico, maar ook meer rendement. Als lid kan je bijvoorbeeld het bedrag inleggen wat je nu jaarlijks betaalt aan stroom. Als alle 400 ondernemers dat doen hebben we bijvoorbeeld 3 windmolens. Die wekken evenveel stroom op als we totaal verbruiken op de werf. NDSM Energie is een kans om duurzaam te investeren met een rendement!

Voor het afnemen van stroom of het participeren in het wind-project van NDSM Energie geldt voorrang voor bedrijven met een regulier lidmaatschap ten opzichte van ‘klant-leden’. Je kunt als klant-lid uiteraard altijd later nog je lidmaatschap ‘upgraden’ naar een regulier lidmaatschap. Zie voor tarieven en meer info over het reguliere lidmaatschap: ndsmenergie.nl/meedoen.

De coöperatie heeft middelen nodig om iets te kunnen bereiken. Van het lidmaatschap worden kosten voor organisatie, marketing, netwerken en onderzoek betaald. Het bestuur werkt onbezoldigd.

Als klant-lid kies je voor een lidmaatschap tegen instaptarief én een mooi aanbod op maat voor de levering van gegarandeerd groene energie uit Nederlandse windparken. Voor het speciale tarief van slechts €50,- per jaar wordt jouw bedrijf lid en onderdeel van een unieke beweging in Nederland: een duurzaam ondernemerscollectief met een positief verhaal!

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een regulier lidmaatschap bij NDSM Energie, daarmee steun je de coöperatie en sta je straks voorin de rij voor lokale stroom uit onze eigen projecten. De eenmalige bedragen voor kapitaalstorting en jaarlijkse contributie zijn vastgesteld op basis van het aantal werknemers en vind je hieronder. Zie voor meer info: ndsmenergie.nl/meedoen

Zelfstandig ondernemer : Eenmalig 50 euro, daarna jaarlijks 20 euro
Tot 10 werknemers: Eenmalig 250 euro, daarna jaarlijks 200 euro
Tot 100 werknemers: Eenmalig 1.000 euro, daarna jaarlijks 400 euro
Tot 1000 werknemers: Eenmalig 2.000 euro, daarna jaarlijks 1200 euro
Oprichtend lid: Eenmalig 10.000 euro, daarna afhankelijk van het aantal werknemers

Hiernaast kun je natuurlijk zelf beslissen of je mee wilt investeren in onze projecten en/of dat je in de toekomst de lokaal geproduceerde, duurzame stroom van de NDSM werf wilt afnemen.

JA! NDSM Energie heeft nu nog geen eigen energie bronnen, maar we leveren wel groene energie aan de zakelijke markt! Dat betekent elektriciteit uit Nederlandse windparken en groen gas tegen een scherpe prijs. En straks als de windmolens er staan heb jij met jouw bedrijf als eerste windstroom van de NDSM-Werf. Meer weten of een afspraak maken voor een aanbod op maat, ga naar ndsmenergie.nl/energielevering
NDSM Energie is een democratische organisatie die door de leden wordt gecontroleerd. Twee keer per jaar wordt er een Algemene Leden Vergadering georganiseerd, waarin de leden actief kunnen participeren in het uitstippelen van het beleid en in het nemen van beslissingen. Mocht er voor de ALV een belangrijke beslissing moeten worden genomen, dan wordt er een spoed overleg gepland.

Het bestuur wordt democratisch gekozen en vertegenwoordigt de leden bij de dagelijkse beslissingen binnen de coöperatie.

Meer weten? Bekijk hieronder de flyer of lees meer.

Flyer
Lees Meer

Leden over NDSM Energie

Esther (Woodies aT BerLin): “Het waait hier altijd op de NDSM, laten we er goed gebruik van maken!”
Esther (Woodies aT BerLin)
Martijn Pater (Fronteer): “Wij zijn lid omdat wij onderdeel willen zijn van een positieve beweging die op een ambitieuze wijze vorm wil geven aan een duurzame wereld.”
Martijn Pater (Fronteer)
Oep Schilling (Fiction Factory): “Ik geloof in coöperaties; die verbinden mensen. Wind- en zonne-energie zijn daarbij een intelligente keuze! We hebben dit jaar een begin gemaakt met nieuwe zonnepanelen! Het is toch gaaf als straks mijn slijptol op eigen, lokaal opgewekte windenergie draait!”
Oep Schilling (Fiction Factory)
Peter Ruwhof (Greenpeace Nederland): ‘Wat we gebruiken moet duurzaam opgewekt zijn en liefst ook lokaal opgewekt. Daarom zijn wij lid geworden van NDSM-energie.’
Peter Ruwhof (Greenpeace Nederland)
Barry Kalshoven (BiZQIT): ““Ik vind duurzaamheid in mijn bedrijf belangrijk. Bij alle investeringen kijken we of ze duurzaam zijn. Ik zou het fantastisch vinden als onze NDSM Energie een voorloper is in het verduurzamen van Amsterdam.”
Barry Kalshoven (BiZQIT)