Duurzame pioniers

Beste ondernemer,

Ben jij een Amsterdamse pionier? Dan is dit de unieke kans om lid te worden van NDSM Energie, dé enige Amsterdamse energiecoöperatie voor en door ondernemers.

Amsterdam wil de duurzaamste stad van Nederland zijn, de bedrijven achter NDSM Energie leveren hier graag samen een forse bijdrage aan.

Wij geloven in een toekomst met schone lokaal opgewekte energie. Wij kennen ook het lef, de innovatiekracht, het sterke community-gevoel en de ondernemersmentaliteit van de NDSM-werf. Past dit bij jou? Dan is nú is het moment om mee te investeren in de toekomst van je duurzame stad. Doe je ook mee?

Lid worden van NDSM Energie betekent onderdeel zijn van en deelnemen aan een unieke beweging in Nederland: een duurzaam Amsterdams ondernemerscollectief met een positief verhaal.

3 redenen om lid te worden van NDSM Energie

1. Het bedrijven terrein van de toekomst

NDSM energie is in mei 2013 opgericht als coöperatieve vereniging van bedrijven op en rond de NDSM werf met als belangrijkste doelstelling om dit bijzondere NDSM terrein te verduurzamen. Deze missie is breder dan wind- en zonne-energie en omvat veranderingen op verschillende niveaus om van de NDSM het meest innovatieve bedrijventerrein van de toekomst te maken!

Om dit doel te bereiken ontplooien we initiatieven die zich richten op lokale opwekking van wind- en zonne-energie. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een uniek duurzaam ondernemerscollectief. We zijn hét windproject van Amsterdam en zijn druk bezig met het ontwikkelen van zon op de werf. Maar we trekken onze missie veel breder dan dit! Met onder andere elektrische oplaadpunten, vergaande afvalinzameling, duurzame festivals en slim stroomgebruik willen we op de NDSM-werf een unieke duurzame proeftuin creëren.

Nu al overtuigd?

Doe mee!

2. Van én voor iedereen; duurzaam investeren met rendement!

De coöperatieve vorm van de organisatie creëert gezamenlijkheid en ieder lid is mede-eigenaar. Deze gezamenlijkheid geldt ook voor het financieren van de organisatie en duurzame initiatieven. Via een coöperatief model kun je met de inleg van een groep bedrijven of een paar duizend burgers – met relatief kleine bedragen – bijvoorbeeld een windturbine financieren. Op deze wijze blijft de verwachte winst in de lokale gemeenschap zelf.

Duurzame pioniersMet een eenmalige bijdrage verkrijg je aandelen in de coöperatie; met deze aandelen wordt je mede-eigenaar. Dit mechanisme vormt ook de basis voor mogelijke verdeling van een surplus. Daarnaast is het ook mogelijk te participeren in projecten van de coöperatie en deze te ondersteunen middels financiering. Hiermee draag je op een rendabele wijze bij aan een duurzame NDSM werf.

Naast het normale lidmaatschap van de coöperatie, heeft NDSM Energie ook enkele oprichtende leden. Deze club van foundingfathers wordt momenteel gevormd door grote bedrijven als BAM, Damen Shipdock en Viacom/MTV, maar ook jij kan met je onderneming onderdeel worden van dit speciale gezelschap. Het inschrijfgeld staat gelijk aan jouw aandelen in de coöperatie!

Nu al overtuigd?

Doe mee!

3. Uniek collectief

Op dit moment hebben we zo’n 60 leden: van grote bedrijven als HEMA, FEBO, BAM, Shipdock, Red Bull en Viacom/MTV tot horeca als Pllek, Noorderlicht en IJkantine, reclamebureau’s, festivals en zelfstandigen.

Pioniers gezocht

Sta jij hier al tussen? We hebben een grote ambitie en nodigen hierbij alle Amsterdamse ondernemers van harte uit om zich aan te sluiten.

Wat vinden de leden?

“Wij hopen dat de werf in de komende jaren de weg naar volledige zelfredzaamheid op het gebied van energieverbruik zal volbrengen.” -Hans Coebergh, Prudentia Vastgoed
“Wij geloven in alternatieve en duurzame oplossingen voor het energie vraagstuk.” – Harco Groen, Damen Shiprepair
Willen we grote sprongen maken met duurzaamheid dan moet dat collectief aan de slag te gaan. Daarom zijn we vanaf de aftrap van NDSM Energie ingestapt! – Ewald Kooijman, Gary’s Home-baked Products
Doe nu mee!

Nog steeds niet overtuigd? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak via info@ndsmenergie.nl. We komen graag een keer bij langs om persoonlijk kennis te maken en de toegevoegde waarde van een lidmaatschap bij NDSM Energie toe te lichten.
Voor meer informatie over de coöperatie of het windproject kun je ook een kijkje nemen op onze website: ndsmenergie.nl