Duco van Holthe heeft als stagiair van september tot en met december drie maanden meegedraaid in het projectbureau van NDSM Energie. Hij vertelt kort over zijn ervaringen bij NDSM Energie. Momenteel hebben we bij NDSM Energie weer plek voor een of meerdere stagiairs, meer weten? Neem👉 hierrrrr een kijkje.

In het afgelopen najaar heb ik de kans gekregen om het team van NDSM energie te mogen versterken. Ter afsluiting van mijn studie Applied Physics aan de TU Delft wilde ik stage lopen bij een jong bedrijf in de energiesector. NDSM Energie bleek al snel door de diversiteit aan projecten en dynamische omgeving, de ideale plek om de nodige ervaring op te doen. Ik heb de energietransitie van dichtbij kunnen meemaken, een ontwikkeling waar vooruitstrevende initiatiefnemers noodzakelijk zijn.

Toffe duurzame projecten

Tijdens mijn stage heb ik met mijn begeleider, Keijen van Eijk, gewerkt aan de verschillende toffe projecten van NDSM Energie. Het werk bestaat uit vele aspecten, van politiek en financiële taken tot de technische details van een biovergister. Ook kreeg ik de ruimte om nieuwe projecten uit te werken zoals slimme mobiliteit en groene festivals. Zo hebben we samen met 4 bedrijven een maand lang een pilot met een gedeelde elektrische BMW i3 gedraaid. De afgelopen weken heb ik de gebruiksdata van de pilot bestudeerd en dat ziet er veelbelovend uit! Als eindproduct heb ik gewerkt aan een rapport met een bedrijfsprofiel en aanbevelingen voor de projecten van NDSM Energie.


Dynamisch en ambitieus

De omgeving van NDSM Energie heb ik ervaren als lekker dynamisch en ambitieus. De vele afspraken met grote bedrijven, overheidsinstanties, een bezoek aan de keuken van FEBO waar alle FEBO-snacks ambachtelijk worden gemaakt en zelfs een bierbrouwer zorgden voor afwisselend werk en mooie ervaringen. Het jonge karakter en de locatie in de Scheepsbouwloods hebben mij een uitdagende plek geboden waar ik de brug kon slaan tussen natuurkundige theorie en de praktijk van de energietransitie.

En nu?

NDSM Energie heeft als jong en dynamisch bedrijf mij een uitdagende stageplek in het hart van de energietransitie geboden. De ervaring van het werk hier neem ik voor de rest van m’n carrière mee. Vanaf januari mag ik mij natuurkundig ingenieur noemen en oriënteer ik me op een nieuwe stap in mijn carrière!